Risotto met gerookte kip

Ingrediënten

Voor 3 personen

175 gr risottorijst
25 gram Parmezaanse kaas
1 ui
200 gr gerookte kip
1 bakje kastanjechampignons
1 courgette
1 blokje kippenbouillon
1 klont roomboter
50 ml witte wijn
750 ml water
2 tenen knoflook

Bereiding

1. Breng het water in een pan aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan
2. Snipper de ui en knoflook en fruit aan met een beetje olijfolie in een pan
3. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 á 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn
4. Voeg na een paar minuten, als de wijn is opgenomen, een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen
5. Snijd ondertussen de courgette en eventueel de champignons in stukjes
6. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Check ondertussen of de risotto niet de droog is en voeg dan wat bouillon toe
7. Doe de champignons bij de courgette en bak deze ook een paar minuutjes mee
8. Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen
9. Snijd de kip in kleine blokjes en schep door de risotto. Roer ook de courgette en champignons er door
10. Maak de risotto smeuig door een klont boter en de Parmezaanse kaas toe te voegen
11. Wacht tot deze gesmolten is en schep dan wat risotto met kip op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas

Suggesties