Bereiding
1. Doe de bouillonblokjes in een pan. Schenk er 2 liter kokend water bij. Laat 5 minuten trekken.
2. Bak de spekjes aan. Snijd de uien fijn, pers de knoflook en bak mee met de spekjes.
3. Snijd de paddenstoelen en de courgette in hele dunne plakjes/blokjes. Snijd de peterselie fijn, met steeltjes. Voeg toe aan de spekjes en bak mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Smelt 1/3e van de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee, terwijl je af en toe roert.
5. Voeg steeds 2 soeplepels bouillon toe aan de pan. Roer af en toe en voeg twee nieuwe lepels bouillon toe als de vorige zijn opgenomen. Ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dat duur ongeveer 15-20 minuten. Breng op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden.
6. Rasp ondertussen de kaas. Roer, als de rijst beetgaar, is de rest van de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto.