Paella met kip

Ingrediënten

Voor 3 personen

400 gr kippendijen
1/3 chorizoworst
200 gr paella/risottorijst
150 gr erwtjes
2 paprika's
1 rode peper
1 blikje tomatenblokjes
1 citroen
Snufje paprikapoeder
1 kippenbouillonblokje
1 ui
Peterselie
Peper en zout

Bereiding

1. Snijd de chorizo in kleine blokjes
2. Bak deze zonder olie in een grote paella of wokpan
3. Haal de stukjes uit de pan en laat je ze uitlekken. Laat het vet in de pan
4. Snijd de kip in blokjes en bak deze aan in dezelfde pan
5. Voeg de gesneden paprika’s, ui en rode peper toe en roerbak even mee
6. Doe de rijst erbij en schep het goed door.
7. Maak 1 liter kippenbouillon en voeg hier de tomatenblokjes en de paprikapoeder aan toe
8. Schep 2 soeplepels bouillon bij het eten en laat dit roerend opnemen door de rijst
9. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (circa 18 min)
10. Voeg de erwtjes en de chorizo toe en laat dit gaar worden met een deksel op de pan
11. Besprenkel de paella met wat citroensap en serveer het met wat verse peterselie

Suggesties