Shakshuka

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 uien
2 tenen knoflook
2 zoete puntpaprika's
15 gr verse platte peterselie
2 el olijfolie
1 el paprikapoeder
1 el komijnzaad
800 gr tomatenblokjes in blik
4 eieren
Rijst of brood

Bereiding

1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
2. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, paprika, peterselie, paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.
3. Doe de tomatenblokjes bij het ui- paprikamengsel. Schep om, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken.
4. Bereid de rijst of het brood volgens de verpakking.
5. Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht met peper. Leg de deksel op de pan en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.

Suggesties