Pompoenschotel

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 gr flespompoen
1 prei
8 salieblaadjes
350 gr creme fraiche
100 ml groentebouillon
15 gr peterselie
30 gr geraspte kaas
30 gr amandelschaafsel
3 vleestomaten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Schil en snijd de pompoen in dunne plakjes. Snijd de prei en de tomaten fijn
3. Schep de pompoen in een ovenschaal, samen met de prei en de tomaten en scheur de salie en voeg dit samen met het zout en wat peper toe aan de pompoen in de ovenschaal
4. Doe de crème fraiche ook in de ovenschaal samen met de groentebouillon en 100 ml water en roer goed door zodat alles lekker gemengd is
5. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 45 minuten. Pak tussendoor een bakje, snijd de peterselie grof en doe dit in het bakje samen met de kaas en het amandelschaafsel
6. Haal na 45 minuten de ovenschaal uit de oven en strooi het kaas/amandel mengsel over de pompoen en zet nog even kort 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en de amandelen zijn gekleurd

Suggesties