Bereiding
Marinade voor kip:
1. Bak alle droge specerijen in een droge koekenpan, hierdoor komen de smaken vrij.
2. Doe de gebakken specerijen in een kom en voeg de yoghurt toe.
3. Roer het citroensap, de tomatenpuree, de chilipeper en de olijfolie erdoor.
4. Rasp de gember en knoflook erbij en een flinke snuf peper en zout.
5. Doe de kippendijen erbij en roer goed door. Laat de kip minimaal 2 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder (een hele nacht kan dus ook).
Tandoori saus:
1. Bak de kip met marinade in een hete pan goudbruin.
2. Voeg de kokosmelk toe en laat dit zachtjes inkoken.
3. Haal de kip uit de saus, laat afkoelen en snij in dunne reepjes, voeg de kip terug toe aan de saus.
4. Als de saus te dun is maak deze wat dikker met maizena (de maizena eerst even aanmaken met koud water voor je het bij de saus roert).
Yoghurtsaus:
1. Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een zeef.
2. Snij de munt fijn.
3. Meng in een kom de yoghurt met de munt, komkommer, citroensap, olijfolie en honing.
Salade:
1. Snij de cherrytomaten door de helft.
2. Rasp de komkommer en snij de sjalot in dunne plakjes.
3. Meng alles door elkaar in een kom en maak de salade op smaak met peper en zout.
Wraps afmaken:
1. Schep de kip tandoori saus in het midden van de wrap.
2. Verdeel hierop wat salade en yoghurtsaus.
3. Vouw de wrap dicht en grill deze onder een tostigrill.