Indische kip kerrie

Ingrediënten

Voor 4 personen

250 gr kippendijen
Rijst
100 ml kokosmelk
2 uien
3 tenen knoflook
1 paprika
Champignons
1 limoen
1/2 runderbouillonblokje
3 el kerriepoeder
2 tl laos
2 tl sambal
Ananasblokjes
Kroepoek

Bereiding

1. Zet de rijst op. Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes. Snipper tevens alvast 2 uien en 3 tenen knoflook
2. Doe een scheut olie in een wok of (braad)pan en bak de kipdij in 7-10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Als de kip nog niet gaar is geeft dat niet. Haal uit de pan en zet even weg
3. Doe in dezelfde pan nu de knoflook en uien en fruit even 2 minuutjes aan
4. Zet het vuur nu op de laagste stand en voeg de sambal toe 2 tl laos en 3 el kerriepoeder. Vermeng alles grondig met elkaar
5. Voeg nu 200 ml water toe, het sap van 1 limoen en ongeveer 100 ml kokosmelk. Verkruimel tevens een 1/2 runderbouillonblokje
6. Doe nu de kip weer terug in de pan en vermeng alles goed met elkaar. Laat het geheel circa 30 minuten pruttelen of tot een groot deel van het vocht is opgenomen. Roer af en toe wel even
7. Voeg stukjes ananas naar smaak toe en laat deze 5 minuutjes mee sudderen

Suggesties