Poké­bowl to­nijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

250 gr sushirijst
80 ml rijstazijn
1 rode ui
1 liter kokend water
300 gr verse tonijn
2 el sojasaus
1 el sesamolie
150 gr radijsjes
1 eetrijpe avocado's
1 winterwortel
Stuk komkommer
1 bakje zeewiersalade
1 bakje sojabonen

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal
3. Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van 1 cm. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en wat olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
4. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes
5. Rasp de wortel en de komkommer
6. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ui, tonijn, wortel, radijs, komkommer, avocado, sojabonen en de zeewiersalade erover

Suggesties