Franse uiensoep

Ingrediënten

Voor 4 personen

600 gr uien
4 tenen knoflook
2 el bloem
1 l runderbouillon
2 tl tijm
30 gr boter
1 stokbrood
Peper en zout
Geraspte kaas

Bereiding

1. Zet het water op voor de bouillon
2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen (of koop een zak gesneden uien)
3. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem
4. Voeg de uien toe en bak ze langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 45 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn
5. Voeg nu de geperste knoflook en de tijm toe en bak het even kort mee
6. Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden
7. Voeg de hete bouillon toe
8. Laat de soep nog een minuut of 15 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout
Voor de kaascroutons:
9. Verwarm de oven voor op 220 graden
10. Snijd een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas
11. Zet ze in de oven totdat de kaas is gesmolten
12. Leg de kaascrouton in de uiensoep

Suggesties