Lasagne alla bolognese

Ingrediënten

Voor 4 personen

150 gram pancetta in stukjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
350 gram rundergehakt
2 stengels bleekselderij fijngesneden
1 courgette in blokjes
2 paprika's in blokjes
100 ml rode wijn
350 ml passata
100 ml melk
1 bouillonblokje
2 theelepels Italiaanse kruiden
Lasagnebladen
1 bol mozzarella in plakken
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

1. Bak de pancetta aan in een droge hapjespan. Haal het hierna uit de pan en zet het even weg.
2. Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul. Doe hierna de selderij, courgette en paprika erbij en bak dit 10 minuten mee.
3. Doe hierna de rode wijn erbij en verwarm dit 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Doe hierna de passata erbij, samen met het bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Voeg ook de pancetta weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal een uur pruttelen, langer mag ook.
4. Doe hierna de melk erbij en verwarm dit ook nog een uur mee, langer mag ook.
5. Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
6. Verdeel een laagje van de saus over de bodem van de ovenschaal en beleg dit met lasagnebladen. Verdeel hierover nog een laagje saus en bedek dit weer met lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bedek dit met plakken mozzarella.
7. Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.

Suggesties