Geroosterde aubergine met kaas, tomatensaus en kappertjes

Ingrediënten

Voor 2 personen

1 aubergine
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder
Chilipoeder
Peper en zout
125 gr tomaten frito gekruid
Olijfolie
250 gr mozzarella
Geraspte kaas
6 cherrytomaatjes
Kappertjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
Basilicum

Bereiding

1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines. Kerf het vruchtvlees in en maak ruitjes, maar zorg dat je niet de schil raakt. Smeer het vruchtvlees in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Doe de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en chilipoeder als laagje eroverheen. Leg in een ovenschaal en rooster de aubergine 30 minuten in de oven.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak deze circa 10 minuten in wat olijfolie en voeg de tomaten frito toe. Laat even zachtjes pruttelen en voeg nog wat peper en zout toe. Snijd ondertussen de cherrytomatjes in plakjes en snijd de mozzarella in plakjes. Hak wat basilicum fijn.
3. Haal de aubergines uit de oven. Verdeel saus en de mozzarella en geraspte kaas erover. Top met de cherrytomaatjes bak nog 10 à 15 minuten in de oven.
4. Serveer de geroosterde aubergine met de kappertjes en basilicum.

Suggesties