Bereiding
1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met 2 el olie. Rooster de aubergineplakken 20 min. in de voorverwarmde oven.
2. Snipper intussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook. Voeg daarna de paprika toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 min. stoven zonder deksel.
3. Giet de mozzarella af en scheur of snijd in stukjes. Snijd de basilicum fijn en roer door de saus. Breng op smaak met peper.
4. Haal de aubergine uit de oven en verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet de ovenschaal in met een 0,5 el olijfolie. Verdeel een kwart van de tomatensaus over de ovenschaal. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de aubergine en een derde van de mozzarella over. Bestrooi met een kwart van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag tomatensaus en kaas.
5. Bak de lasagne in 25-30 min. goudbruin in de oven.