Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 kipdijfilets
2 el olijfolie
1 klont boter
2 tenen knoflook geperst
80 g zongedroogde tomaten in reepjes
75 ml witte wijn
250 ml volle slagroom
125 ml kippenbouillon
300 g spinazie
500 g gebakken aardappeltjes
1 paprika
2 uien

Bereiding

1. Bestrooi de kipdijfilets met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie met de boter in een braadpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten per kant rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
2. Giet indien nodig de rest van de olijfolie in de pan. Bak de knoflook, paprika en uien 2 minuten. Schep de zongedroogde tomaten erdoor, giet de wijn erbij en laat op hoog vuur kort inkoken. Giet nu de slagroom en kippenbouillon in de pan. Breng aan de kook, leg de kipdijfilets in de saus en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
3. Roer de spinazie erdoor en laat slinken. Pruttel tot de kip gaar is en de saus ingedikt; nog ongeveer 5 minuten.
4. Serveer de kip met gebakken aardappeltjes.

Suggesties