Butter Chicken (Murg Makhani)

Ingrediënten

Voor 3 personen

700 gr kippendijen
3 el Griekse yoghurt
1 el korianderpoeder
1 el komijnpoeder
1 el paprikapoeder
0,5 tl garam masala
8 tenen knoflook
2x2 cm gember
3 kleine rode pepers
1 ui
1/2 pakje gezeefde tomaten
3/4 pakje kokosmelk
1 scheut honing
3 personen rijst

Bereiding

De marinade:
1. Doe het bakje Griekse yoghurt in een braadpan
2. Voeg het korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, de Garam Masala en wat zout toe
3. Doe de knoflook, gember en de klein gesneden rode pepers in een vijzel, maal het goed fijn en voeg dit toe aan de marinade
4. Roer het mengsel goed door
5. Snijd de kippendijen in grove stukken en doe het bij de marinade
6. Nog een keer roeren
Bereiding:
7. Doe boter of olie in de pan
8. Snijd de ui klein en fruit de ui aan
9. Voeg de kip met de marinade toe aan de pan met de ui en bak het circa 2 minuten
10. Doe het halve pakje gezeefde tomaten erdoorheen, samen met de 3/4 kokosmelk
11. Even roeren, daarna circa 90 minuten laten pruttelen op laag vuur met af en toe een keer roeren
12. Voeg een scheut honing toe

Suggesties